sestdiena, 2018. gada 21. aprīlis

Kāpēc ir klostermāsas?

Kāpēc ir klostermāsas?

Vislabāk un visātrāk atbildēt būtu tā: Lasiet svētās Māsas Faustīnes Kovaļskas Dienasgrāmatu un jūs redzēsiet. Kāpēc tā? Katram cilvēkam ir kādas problēmas vai jautājumi. To visi zina. Cilvēks meklē veidu, lai sev palīdzētu un tos atrisinātu. Un kad šis cilvēks lasa šo Dienasgrāmatu, tad nav iespējas, lai neko nesaprastu, lai neko sev neatrastu, bet lai, piemēram, atrastu melus.

Nav tādas iespējas, jo Patiesība ir viena. Tas ir Dievs, Kas ved cilvēkus pie sevis ar patiesības vārdiem un darbiem. Tad tāda klostermāsa, vēl vairāk nozīmīgs, kad ir kanonizēta, stāsta par šo iekšējo pasauli, par kuru rūpējas, par dvēseli, par garu - viss notiek Dieva priekšā, vienotībā ar Dievu, Baznīcas pārbaudīts.

Katram cilvēkam iekšējās, garīgās dzīves strūktūra ir identiskā, bet katrs ir protams atsevišķā persona, kurai ir jāiet pa šo garīgo ceļu, ciešā saistībā ar dzīvi virs zemes. Un klostermāsas lūdzas par mums, lai mums palīdzētu, lai mēs nedzīvotu kā kādi materialisti, bet kā Dieva bērni, kuriem ir garīgā dvēsele un miesa. Tas kopā ir daudz daudz vairāk, nekā būtu tikai šie atsevišķie elementi. Sekošana Jēzum par to liecina, kad māceklis atklāj, ka Dievs vienmēr ir pirmais, pirmais arī mīlestībā.

Māsa Faustīne rakstīja tādus vārdus, kurus šodien izlasīju, ne pirmo reizi dzīvē, ka viņa pēc noviciāta, tas ir pēc pirmiem svētsolījumiem, slēdza sevi Tabernākulā - kopā ar Jēzu.

Lūgsim klostermāsas, lai lūgtos par mums, lai mums izlūgtu Dieva žēlsirdību.

Jēzu, es uzticos Tev!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru