ceturtdiena, 2018. gada 25. janvāris

Svētbildītes un bukleti.

Svētbildītes un bukleti.

Šodien atnāca, tad diezgan ātri, paciņa no Krakovas, no Žēlsirdības Dievmātes māsu kongregācijas izdevniecības "Misericordia", ar svētbildītēm krieviski un poliski. Es ceru, ka šobrīd svētbildīšu šajās valodās, kā arī latviešu valodā, ir pietiekami daudz un ka pietiks visiem dalībniekiem svētceļojuma laikā. Ja nepietiktu, mēģināšu situāciju atrisināt. Redzēsim.

Šodien arī tika pasūtīti bukleti tipogrāfijā, jo vakar es saņēmu gaidītus failus. Tas nozīmē, ka pēc pāris dienām (pēc nedēļas) būs tik daudz bukletu, ka varbūt pietiks svētceļojumam - ja tikai vienu bukletu ņems vienai ģimenei.

Es domāju, ka šis veids (kā es jau rakstīju) ir labs:
  1. Katrs dalībnieks ņem svētbildīti sev (nevis citiem) un tā ir zīme, ka viņš apmeklēja baznīcu un lūdzās pie Žēlsirdīgā Jēzus svētbildes un svētās Māsas Faustīnes relikvijām. Tas arī nozīmē garīgo pienākumu iemācīties skaitīt Dieva žēlsirdības kronīti, kurš tur ir izdrukāts, kā arī mācīties godināt Žēlsirdīgā Jēzus svētbildi.
  2. Katras ģimenes pārstāvjis paņem uz mājām vienu bukletu, kurā ir ļoti daudz tekstu, kuros ir fragmenti no Māsas Faustīnes "Dienasgrāmatas": Jēzus vārdi par Dieva žēlsirdību, Dieva žēlsirdības godināšanas veidiem, par Dieva mīlestību, par Euharistiju, par grēksūdzi. Tas aicinās ģimenes iepazīties ar Dieva žēlsirdības godināšanas veidiem un tos praktizēt gan mājās, gan ārpusē.
  3. Es ceru, ka pēc svētceļojuma draudzes turpinās izplatīt Dieva žēlsirdības kultu un ticīgie varēs atrast tur grāmatgaldiņā gan svētbildītes, gan bukletus.
Tāpēc ka daļa no bukletiem, kuri atnāks no tipogrāfijas, nebūs salocīti, pameklēju un atradu cilvēkus (vienu ģimeni), kura šo daļu (1000 eksempl.) salocīs. Liels paldies!

Pateicība Dievam par visu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru