pirmdiena, 2018. gada 5. marts

Kad priesteri runās par Dieva žēlsirdību?

Kad priesteri runās par Dieva žēlsirdību?

Priesteri runā par Dieva žēlsirdību un es ceru, ka šis svētceļojums - tagad jau Kristus Karaļa draudzē, Rīgā - to vēl attīstīs. Kā attīstīs? Ka tas būs ar lielāku spēku? Kādu spēku? Ar Dieva spēku, jo taču Jēzus apsolīja, saistīja ar šiem pieciem Dieva žēlsirdības godināšanas veidiem konkrētus apsolījumus.

Ja kāds nezinātu, daudz plašāk Dieva žēlsirdības godināšana - veidos, kurus Jēzus atklāja sv. Māsai Faustīnei - ir aprakstīta šeit.

Šajā gadā: febr. 2017. - febr. 2018. es daudz iemācījos par Dieva žēlsirdību. Un tās praktizēšana nav smaga un sarežģīta. Tas viss, ko Dievs atklāja un mums dod caur Baznīcu, nav sarežģīts un smags.

Bet kur ir problēma? Lūk, tūlīt parādīšu. Kāds cilvēks man pateica, nesen, ka es rakstu par Dieva žēlsirdību, vai pavisam rakstu ziņas blogos tāpēc, ka "tas man patīk". Nu šausmas! Kā var tā domāt? Bet diemžēl var. Rezultāts ir tāds, ka kāds cilvēks var skatīties uz to, ko otrais dara, un neko nesaprast! Kāpēc? jo laikam pats dara tikai to, kas viņam patīk. Jūs dzirdējāt tādus vārdus, kā egoisms, vai elle? Tā ir egoisma un elles smirdoņa. Var vēl pielīmēt - ja kāds nevarētu saprast - "priesteris sēž biktskrēslā, jo viņam tas patīk", "priesteris celebrē svēto Misi, jo tas viņam patīk". Ja kāds līdz šim nesaprata, lai iet gulēt, rīt lasīs, varbūt sapratīs. Lai nebūtu tā, ka tikai par priesteriem: var pievienot vēl: "mamma rūpējas par mazo bērnu un guļ 2-3 stundas dienā, jo tas viņai patīk".

Bet ko svētā Māsa Faustīne Kovaļska rakstīja 1306. nr. savā Dienasgrāmatā (www.faustyna.pl)?

Ak, cika skaista pazemīga dvēsele (...). Tādai dvēselei Dievs neatteicas no nekā; tāda dvēsele ir visvarena, tā ietekmē visas pasaules likteņus; Dievs paaugstina tādu dvēseli līdz pat savam tronim, un jo vairāk tā pazeminājas, jo vairāk Dievs [tuvojas] viņai, Viņš skrien tai pakaļ ar savām žēlastībām (...). Tāda dvēsele ir visdziļāk vienota ar Dievu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru