ceturtdiena, 2018. gada 8. marts

Šogad būs Dieva žēlsirdības kulta izplatīšanai 40 gadi.

Šogad būs Dieva žēlsirdības kulta izplatīšanai 40 gadi.

Kad mēs lasām svētās Māsas Faustīnes Kovaļskas dzīves datus un kā tālāk attīstījās Dieva žēlsirdības kulta izplatīšana (skaties http://uzticies-jezum.mozello.lv/masa-faustine/dzives-kalendars/), mēs varam atklāt, ka šogad būs tai izplatīšanai 40 gadi (30. jūnijā):

21.10.1965.
Sākas process par Māsas Faustīnes dzīvi un tikumiem diecēzes līmenī - kard. Karola Voitilas lēmums.
 
25.11.1966.
Māsas Faustīnes mirstīgās atliekas tiek pārnestas no kapa uz Lagevniku klostera kapelu un ievietotas zem grīdas.
 
20.09.1967.
Kard. Karols Voitila pabeidz informācijas procesu diecēzes līmenī. Dokumenti tiek sūtīti uz Romu.
 
15.04.1978.
Tiek atcelts Svētā Krēsla aizliegums izplatīt Dieva žēlsirdības kultu formās, kuras atklātas caur Māsu Faustīni (publicēts 30.06.1978.).

Tāpēc es priecājos, ka mums Latvijā izdevās, nu ar visu pazemību, diezgan daudz izdarīt, ko varētu ierakstīt šajā 40. gadu jubilejā. Es pateicos Dievam, ka Viņš arvien vairāk atklāj savu Žēlsirdīgo Vaigu Latvijā. Es pateicos visiem, kuri piedalījās un tālāk piedalās šajā Dieva žēlsirdības kulta izplatīšanā.

Tagad līdz svētdienai Dieva žēlsirdības svētceļojums ar Žēlsirdīgā Jēzus svētbildi, svētās Māsas Faustīnes relikvijām un viņas mazo svētbildi, kā arī ar svētbildītēm un bukletiem Jēzus žēlsirdības vēstījums (un Dienasgrāmatām krieviski - es nezinu, vai vēl palika?) notiek Rīgas Kristus Karaļa draudzē. Sirsnīgs sveiciens visai draudzei ar prāvestu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru