otrdiena, 2017. gada 19. decembris

Marija - garīgās dzīves Skolotāja.

Marija - garīgās dzīves Skolotāja.

Baznīcā ir zināms jēdziens "Marijas skola". Tā ir galvenokārt ticības skola un Marija mums māca ticēt, tā kā viņa ticēja. Bet arī svētie, tie kuri jau tika kanonizēti, savos rakstos un visā mācībā aicināja ticīgos iet svētuma ceļu kopā ar Mariju. Svētais Luīs Marija Griņons de Monfors aicināja pat pilnīgi padot sevi Marijai verdzībā, svētajā verdzībā, lai ātri sasniegtu vislielāko svētumu - Dievam par godu. Tieši pa šo ceļu gāja svētais Jānis Pāvils II (Karols Voitila), vai dažas paaudzes āgrāk svētīgais tēvs kapucīns Honorāts Kozminskis. Honorāta moto, kas liecināja, ka viņš pilnīgi ir padots Marijai, bija: "Tuus totus" (Tavs viss). Bet Karola Voitilas moto: "Totus Tuus" (viss Tavs).

Šodien skatāmies uz svēto Māsu Faustīnu Kovaļsku un uz viņas "Dienasgrāmatas" 1711. numuru, kas šodien publicēts www.faustyna.pl. Šajā fragmentā Māsa Faustīne aprakstīja vēl vienu tikšanās ar Mariju un lūk, kādu mācību Dievmāte deva Faustīnei (un dod arī mums šodien):

"Kad es paliku viena pati ar Vissvētāko Jaunavu - viņa mani pamācīja par iekšējo dzīvi. Viņa man teica: <Dvēseles patiess lielums ir mīlēt Dievu un pazemoties Viņa klātbūtnē, pilnīgi aizmirst par sevi un uzskatīt sevi par neko, jo liels ir Kungs, bet tikai pazemīgos Viņam ir labpatika, lepniem Viņš vienmēr pretojas>".

Marija, Dieva Māte, māci mums Tavā skolā, kā iet svētuma ceļu un palīdzi mums sasniegt svētumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru