ceturtdiena, 2017. gada 30. novembris

Jēzus tagad nāk kā Žēlsirdības Karalis.

Jēzus tagad nāk kā Žēlsirdības Karalis.

Kādreiz, rekolekciju laikā (tās bija specifiskas rekolekcijas, jo daudz staigājam pa kalniem un mežiem, arī tad, kad bija tumšs), dominikāņu tēvs runāja par svētuma ceļu. Un viņš pasvītroja to, lai savā dzīvē skatītos uz augšu, lai meklētu Dievu. Tas nekas, ka ir kādas saknes vai akmeņi uz ceļa, galvena lieta - nezaudēt šo skatienu uz debesīm, jo naktī, kad apkārt ir tumšs, tikai skatīdami uz augšu starp koku zariem ir redzamais ceļs - spīd debesjums un droši var iet uz priekšu.

Šodien žēlsirdības mājas lapā www.faustyna.pl ir fragments no sv. Faustīnes "Dienasgrāmatas", nr. 83., kurā Jēzus runā, ka iekams "nākšu kā taisnīgais Tiesnesis, Es pirms tam nāku ka žēlsirdības Karalis..."

Un Jēzus atgādināja šos vārdus, kurus Viņš teica Apustuļiem - par zīmēm, kuras būs pirms pasaules beigām. Šajā fragmentā Jēzus stāstīja par zīmi debesīs, kad virs zemes paliks tumsa, bet debesīs parādīsies lielā krusta zīme un no vietām, kur bija Jēzus pārdurtas rokas un kājas, izies lielie gaismas stari, kas uz kādu laiku apgaismos zemi.

Tad skatīsimies uz debesīm, bet tā, lai Debesis būtu mūsu dvēselēs.  Jo Jēzus tagad nāk kā žēlsirdības Karalis savā Vārdā, bet sevišķi svētos sakramentos, starp tiem sevišķi svētajā Komūnijā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru