trešdiena, 2017. gada 22. novembris

Pateicība Dievam par visām grūtībām.

Pateicība Dievam par visām grūtībām.

Svētās Māsas Faustīnes Kovaļskas "Dienasgrāmatas" lapaspusēs bieži var sastopt tādus fragmentus, kuri ir tuvi katram cilvēkam. Ne tikai ka šie fragmenti ir viegli saprotami, bet īstenībā katrs ticīgais cilvēks, kas rūpējas par savu garīgo dzīvi, varētu tādus vārdus uzrakstīt.

Šajos fragmentos sv. Faustīne raksta par grūtībām, slimībām, vajāšanām, sāpēm, emocijām, jūtām, skumjām, cīņu, upuriem. Viņa raksta par tādām lietām, par kurām tā sauktais parastais cilvēks pat negrib domāt un tos pieminēt. Bet Māsa Faustīne ņem šīs lietas, šos notikumus, šos vārdus un veido no tiem skaisto lūgšanu, kurā ir redzama viņas sirds, kura ir pilnīgi padota un paklausīga Jēzum Kristum un visu grib mainīt upurī, kuru pievienos Jēzus Kristus Upurim, lai cilvēki tiktu atpestīti.

Meklēsim arī mēs šo iespēju atdot visu Dievam, tā kā to darīja Māsa Faustīne. Un tagad īss fragments no tādas lūgšanas ("D.", nr.343):

"Es Tev pateicos, Jēzu, par iekšējām ciešanām, par sausumu garā, par bailēm un nedrošību, par tumsību un pilno iekšējo nakti, par kārdinājumiem, [...] par cīņām, kuras grūti izteikt, [...] kurās mūs neviens nesaprot, par nāves stundu, par cīņas smagumu tajā, par visu tās rūgtumu".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru