trešdiena, 2018. gada 17. janvāris

Latvijā vai Rīgas arhidiecēzē?

Latvijā vai Rīgas arhidiecēzē?

Šodien man turpināja zvanīt prāvesti arī... no citām diecēzēm. Jo katolis.lv savā tekstā par svētceļojumu lietoja vārdu "Latvijā" nevis "Rīgas arhidiecēzē". Mazā, bet svētīga kļūda, kura atklāja patiesību, ka Dieva žēlsirdība, kas darbojas zem Žēlsirdīgā Jēzus svētbildes zīmes un Dieva žēlsirdības apustules - Māsas Faustīnes - zīmes, ir gaidīta visā Latvijā. Redzēsim, kas būs nolemts rīt no rīta?

Šajā brīdī vēl daudz brīvu vietu. Lūk brīvi termiņi:

7. - 9. febr.,
24. febr. - 8. mar. (bet varbūt būs aizņemts 3. - 4. mar.),
20. mar. - 1. apr. (bet varbūt būs aizņemts 24. mar. - 1. apr.),
9. apr. - 14. apr. 

Tur, kur ir informācijas iekavēs, rīt būs skaidrs, vai šie termiņi ir aizņemti, vai brīvi.

Uz doto brīdi mani aicināja uz četrām draudzēm, kur vadīšu mazākas vai lielākas rekolekcijas par Dieva žēlsirdību. Ja tāda ir Dieva griba un man būs veselība, tad braukšu.

Dažas draudzes sevišķi stipri gatavosies Dieva žēlsirdības svētceļojumam, kas ir saistīts ar šajās draudzēs veidoto formāciju, un pat vienā draudzē, kā dzirdēju, tiks aicināti visi katoļi, kuri tur dzīvo.

Varbūt parādas jautājumi, kādas dziesmas būtu derīgas un atbilstošas dievkalpojumiem svētceļojuma laikā? Es domāju, ka pirmkārt jāskatās uz liturģisko laiku (sāksies Lielais Gavēnis). Ir taču arī dziesmas veltītas Dieva žēlsirdībai, jo tik nesen bija gan Žēlsirdības gads, gan Pasaules Jauniešu Dienas Krakovā - visi atcerās šo himnu: "Svētīgi žēlsirdīgie".

Vēlreiz es gribu pasvītrot, ka šajā svētceļojumā vissvarīgāka ir Žēlsirdīgā Jēzus svētbilde un Dieva žēlsirdības godināšana tā, kā to atklāja Jēzus sv. Māsai Faustīnei, kuras, kā Dieva žēlsirdības Apustules, relikvijas būs arī klāt. Es ceru, ka daudzi nolems iemācīties pareizi godināt Dieva žēlsirdību un tie, kuri to jau daudzus gadus dara, tiks stiprināti ar sagatavotām žēlastībām.

Ņemt dalību šajā svētceļojumā nav sarežģīti. Vissarežģītāka lieta ir transports, pēc tam vajag ienest visus elementus baznīcā, lielo svētbildi izņemt no lielas kastes un ielikt speciālā stelāžā, un pieskrūvēt laikam divas lielas skrūves. Kopā ar svētbildi būs relikvijas (vajadzīgs kāds galdiņš), svētbildītes ar Dieva žēlsirdības kronīti, bukleti "Jēzus žēlsirdības vēstījums" - ar pārtulkotiem un apstiprinātiem fragmentiem no sv. Faustīnes "Dienasgrāmatas". Būs arī, kā palīdzība prāvestiem un viņa palīgiem, speciālie "rituāli" (šobrīd ir divi), ka pat tad, kad neviens nezinātu, kā organizēt lūgšanas baznīcā, pietiek paņemt šo "rituālu" un lasīt, un vēl pievienot (sevišķi tad, ja būtu garāka adorācija) fragmentus no bukleta, vai no mājas lapas http://uzticies-jezum.mozello.lv/

Nu šodien jau pietiek, tūlīt būs Dieva žēlsirdības kronītis.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru