svētdiena, 2017. gada 15. oktobris

Kā aug žēlsirdība?

aug žēlsirdība?

Svētās Māsas Faustīnes "Dienasgrāmatas" 1273.nr. fragmentā Jēzus atklāj Dieva žēlsirdības Apustulei, kādā veidā pieaug Viņa žēlsirdība pret cilvēkiem. Tomēr sākumā aicina Faustīni tālāk dedzīgi rakstīt par Dieva žēlsirdību.

Tā ir līdzīgi situācijai, kurā cilvēks sāk rakstīt blogu un domā, ko tādu uzrakstīs rīt, vai būs kāda tēma, par kuru būs vērts rakstīts? Protams, ka būs tēma, pat daudzas tēmas. Jābūt tikai strādīgam, turēt disciplīnu rakstīšanā, cienīt savus lasītājus. Jēzus aicināja Māsu Faustīni rakstīt "Dienasgrāmatu" arī ar tādiem vārdiem (no nr.1605.), kurus lasu no pildspalvas, kuru nopirku Dieva žēlsirdības sanktuārijā šajā gadā:

"Raksti par Manu labestību [visu], kas tev nāks prātā".

Lūk, šis fragments, kurā starp citiem ir runā par to, kā pieaug Dieva žēlsirdība. Vai tas nav uzaicinājums arī ikkatram no mums, ja kļūt par žēlsirdīgiem nav tik sarežģīti?
"Vai tu domā, ka jau pietiekami daudz tu esi uzrakstījusi par Manu žēlsirdību? Tas ir līdz šim tikai viens piliens okeāna priekšā - tas viss, ko tu uzrakstīji. Es esmu mīlestība un žēlsirdība; nav tādas tukšības, kura varētu līdzināties ar Manu žēlsirdību, tukšība to neizsmels, jo pasniegšanas brīdī - Mana žēlsirdība palielinājas".



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru